photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

tiistai 13. tammikuuta 2015

Bataatista burgeriksi

Olen monessa paikassa törmännyt näihin pieniin syötäviin ja ne ovat olleet kokeilulistalla jo pidemmän aikaa. Nyt nämä pomppasivat esiin Linda Juholan blogista ja kun hän kerta niin kovasti näitä kehui, päätin itsekkin kokeilla! Burgereiden koko hieman yllätti, koska niistä tulikin todella pieniä. Keksin että ne sopisivat mainiosti esimerkiksi amush busheiksi ennen itse pääruokaa. Meillä oli vain näitä ruoaksi kun en tajunnut kuinka pieniä niistä tulee. Muutin reseptiä myös hieman, kokin pitää aina vähän soveltaa. Bataattisiivuni eivät myöskään suostuneet pehmentymään uunissa ennen kuorimista, vaikka Lindan ohjeessa bataateissa on kyllä kuoret. Minttua en myöskään löytänyt mistään kaupasta ja siksi käytin pelkästään timjamia. Tähän perheeseen bataattiburgerit kyllä osui ja upposi! Mites lukijat, joko olette maistaneet näitä pikkuruisia hampurilaisia?


Bataattiburgerit 2-4:lle

  • 2kpl bataatteja, romainesalaattia, terttutomaatteja ja cheddarjuustoa.
Pihvit
  • 700g jauhelihaa, 2 kananmuna, 1 iso punasipuli, 3rkl kreikkalaista jogurttia. puolikas punainen chili, tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria.
Fetakastike
  •  fetajuustoa n. 200-250g, 3rkl kreikkalaista jogurttia, 1 valkosipulin kynsi, tuoretta timjamia ja minttua sekä puolikkaan sitruunan mehu.

1. Huuhtele bataatit vedellä ja leikkaa niistä noin 1cm paksuja siivuja. Aseta siivut vierekkäin pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Kaada päälle hieman oliiviöljyä ja paista uunissa 225-asteessa noin 20 min tai kun bataatit ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat pehmeiltä.

2. Sekoita jauhelihan kanssa kulhoon kaksi kananmunaa, hienoksi pilkottu punasipuli ja 3rkl kreikkalaista jogurttia. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilillä, tuoreella timjamilla sekä mintulla. Muotoile seoksesta pienen pieniä pihvejä ja paista ne voissa pannulla. 

3. Fetakastike: Kastikkeeseen tarvitset fetajuustoa (n. 200-250g) ja kreikkalaista jogurttia (3 rkl). Murskaa ensin feta haarukalla ja lisää sekaan kreikkalainen jogurtti, sekä pieneksi silputtu valkosipulin kynsi. Mausta kastike suolalla, pippurilla, tuoreella timjamilla, mintulla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Jos haluat kastikkeesta tasaisempaa ja juoksevampaa, voit sekoittaa kaikki aineet suoraan blenderissä.

4. Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin. Pihvin ja kastikkeen lisäksi täytteiksi laitoin romainesalaattia, terttutomaatteja sekä cheddarjuustoa. Nam!

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti