photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

tiistai 6. tammikuuta 2015

Italialaisia makuja


Vaihtelun vuoksi laitetaan välillä ruoka aiheisiakin juttuja! Italialainen keittiö on lähellä sydäntäni ja kotona meillä tehdään hyvin usein erilaisia pastaruokia. Nyt viime aikoina on keittiöömme muuttanut pysyvästi myös risottoriisi. Olin aikaisemmin ollut siinä luulossa, että tätä ruokaa on todella vaikea tehdä. Kokki-ohjelmissa Risotto menee suurimmalla osalla kilpailijoista aina pieleen ja se kuuluisa löysä, mutta natiseva koostumus jää monilla saavuttamatta. Muutaman kerran olen tätä pohjoisitalialaista herkkua tehnyt ja onnistunut siinä mielestäni todella hyvin. 


Risotto 2:lle

  • 4-5 dl risottoriisiä 
  • n. 1,5 l kana- tai kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2dl valkoviiniä
  • voita
  • oliiviöljyä
  • parmesaania

Laita liha- tai kasvisliemi kiehumaan kattilaan. Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja paista sitä   pannulla tai kattilassa tilkassa öljyä ja voita. Sipulin tulisi olla kullan keltaista kun siihen lisätään risottoriisi.

Lisää nyt riisit joukkoon ja sekoita. Kun riisi on kiiltävää ja hieman läpinäkyvää, lisää valkoviini. Kun puolet viinistä on haihtunut pyörittele risottoa varovasti.

Tämän jälkeen voit alkaa lisätä kiehuvaa lientä vähän kerrallaan. Pyörittele risottoa niin että sen koostumus paksuuntuu. Sekoita riisiä kokoajan ettei se kuivu. Risotto ei saa ottaa pohjaan kiinni! 

Kun riisi on sopivan kypsää (menee yleensä n. 25min) lisää risoton joukkoon nokare voita ja muutama ruokalusikallinen raastettua parmesaania. Sekoita kevyesti ja anna muhia n. 5 minuuttia.Voit lisätä vielä lientä jos koostumus tuntuu liian paksulta.

Raasta annoksen päälle vielä parmesaania ja herkuttele! Risoton kuuluu olla valuvaa ja narskua hieman hampaissa. Buon Appetito!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti