photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

perjantai 6. helmikuuta 2015

Valkosipuli yrtticiabatta


Tässä tulee vinkki siihen miten tavallisesta leivästä saadaan hiukan maistuvampi! Valkosipulin suurena ystävänä voisin syödä tätä leipää vaikka ihan joka päivä. Reseptin olen poiminut brittikokki Jamie Oliverin 30minuutin aterioista. Tarvitset vain ciabattan, valkosipulia, suolaa, yrttejä ja oliiviöljyä!

Valkosipuli yrtticiabatta

  • 1 ciabatta
  • 1-2dl lehtipersilijaa
  • 5-6 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria, kuivattua rakuunaa ja oreganoa 
 

  • Aseta ciabatta leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa syvä viilto keskelle pystysuuntaisesti ja sen jälkeen tee viillot vinottain. Älä leikkaa kuitenkaan pohjaan asti, jotta ciabatta pysyy ehjänä. 
  • Lorauta leivän päälle reilu annos oliiviöljyä ja hiero öljy myös viiltojen sisälle. Ripottele päälle suolaa, pippuria, kuivattua rakuunaa ja oreganoa.
  • Murskaa tai pilko valkosipuli pieniksi paloiksi ja levitä silputun persilijan kanssa öljytyn leivän päälle niin että valkosipuli ja yrttisilppu menevät myös sisälle. Kaada päälle vielä loraus oliiviöljyä.
  • Kastele puhdas leivinpaperiarkki kylmällä vedellä ja purista kuivaksi. Leivinpaperi saattaa olla aika jäykkää, joten sen voi kastella ihan kunnolla. Kuivaksi puristettaessa siitä pitäisi tulla pehmeä paperitollo. 
  • Rullaa auki kasteltu leivinpaperi ja kääri ciabatta siihen niin että reunat taittuvat sen alle.
  • Paista 200 asteisessa uunissa 15-20min. Kostea leivinpaperi pitää leivän sisuksen pehmeänä ja  kuoren rapeana!
  • Nauti ruoan lisukkeena tai sellaisenaan!
 







































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti