photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Lehtikaalisipsit

Nyt tulee kyllä sellainen terveyspläjäys, että oksat pois! Ei, en ole hurahtanut mihinkään fitness hömpötyksiin, mutta pakkohan näitä oli silti kokeilla. Lehtikaali on tällä hetkellä yhtä muodikasta kuin juoksutossujen yhdistäminen muuhun kuin tuulipukuun. Lehtikaali in - Avokado out!

Lehtikaali on superfood, joka sisältää elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Tämä ihmekaali sisältää paljon vitamiineja. Siinä on paljon rautaa, c-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja huimasti proteiineja. Lehtikaali sisältää myös paljon k-vitamiinia.

Herkuttele terveellisesti! 

 Lehtikaalisipsit
  • 1 ps (n. 200g) lehtikaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • hienonnettua merisuolaa
  • mustapippuria
  • paprikamaustetta

Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi. Huuhtele lehtikaali ja kuivaa se huolellisesti. Kosteina sipseistä ei tule rapeita. Poista lehdistä ruoti ja revi sopivan kokoisiksi paloiksi. Helpoin tapa on, taittaa lehti ensin kahtia, ja sitten leikata ruoti pois. Laita lehdet kulhoon ja kaada sekaan oliiviöljy, sitruunan mehu ja mausteet. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen ettei sitä mene liikaa.

Levitä lehdet tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman väljästi. Paahda niitä uunissa n. 30 minuuttia. Käännä sipsejä 15 minuutin kohdalla. Tarkkaile sipsien kypsymistä, sillä paahtoaika riippuu ihan uunista. Sipsien kuuluu olla reunoilta hieman ruskeita.

Anna lehtikaalisipsien jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.

Pidin näiden terveellisten sipsien erittäin voimakkaasta mausta ja rapeudesta. Tulen varmasti kokeilemaan näitä salaateissa ja pääruoan lisukkeena. Ihan niin hyviä nämä eivät olleet, että se Taffel-pussi jäisi kauppaan sipsinälän yllättäessä! ;)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti