photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

torstai 23. huhtikuuta 2015

Makunautinto - Kesäkurpitsalasagne

Monelle teistä ei ole varmastikaan jäänyt epäselväksi se, että italialainen keittiö on lähellä sydäntäni. Niinpä tähän ohjeeseen törmättyäni, en voinut olla kokeilematta, miltä maistuu lasagne ilman pastaa.
Tällä ohjeella syntyy gluteeniton ja herkullinen klassikkoruoka käden käänteessä. Kesäkurpitsa imee itseensä kaikki maut talteen ja antaa pientä rakennetta ettei suutuntuma jäisi liian tylsäksi.

Kun tälle ruoalle antaa mahdollisuuden, eikä etsi sitä lasagnelle tyypillistä raskaampaa rakennetta. Vaan mieheni sanoin keskittyy vain syömiseen, on makunautinto taattu!






Kesäkurpitsalasagne
  • 700g jauhelihaa
  • 2-3 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 isoa sipulia
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • 2 prk (n. 800ml) tomaattimurskaa/pastakastiketta
  • 250g mozzarellaa
  • mozzarella raastetta
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • loraus punaviinietikkaa/punaviiniä
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • paprikamaustetta

Huuhtele kesäkurpitsat ja siivuta ne ohuiksi suikaleiksi. Itse käytin tähän hommaan juustohöylää, mutta veitsikin käy. Ripottele päälle hieman suolaa ja laita sivuun odottamaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannussa öljyä, lisää sipulit ja kuullota vähän aikaa. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista kypsäksi. Kaada joukkoon tomaattimurska/pastakastike, ja anna muhia rauhassa (ainakin 45min). Lisää sitten joukkoon punaviinietikka/punaviini ja muut mausteet. Tarkista maku.

Öljyä uunivuoka ja lado ensimmäinen kerros kesäkurpitsoita sen pohjalle. Kaada kesäkurpitsasiivujen päälle tomaattijauhelihakastike. Viipaloi puolet mozzarellasta kastikkeen päälle, ja ripottele reilusti juustoraastetta. Silppua tuoretta basilikaa juustoraasteen päälle. Tee sama uudestaan, ja muista säästää päällimmäiseen kerrokseen aimo annos juustoraastetta. Paista uunissa 200-asteessa n. 30 minuuttia. Vuoka kannattaa peittää loppuajaksi foliolla, niin pinta ei saa liikaa väriä.

Herkullisia ruokahetkiä! :)


 


4 kommenttia:

  1. Reseptistä puuttuu ne kesäkurpitsat! Eli ilmeisesti enemmän kuin yksi mutta kuinka monta?

    VastaaPoista
  2. Voi apua! Pahoitteluni, miten on voinutkaan unohtua kun koko ohjeen nimi on vielä nimenomaan kesäkurpitsalasagne. Eli siis 2-3 kesäkurpitsaa on hyvä määrä. Itse laitoin kaksi, mutta vähän olisi saanut olla enemmän. :)

    VastaaPoista
  3. Tein tätä ruokaa tänään ja hyvää oli. Tehdään toistekin! Osasin ostaa 3 keskikokoista kesäkurpitsaa ja se oli hyvä määrä.

    VastaaPoista
  4. Todella mukava kuulla että tämä kyseinen resepti lähti heti kokeiluun. :) Välillä sitä kyllästyy niihin samoihin ruokiin mitä on tottunut tekemään ja kaipaa jotain uutta. Tämä kevyempi lasse jäi ehdottomasti myös meidän ruokalistalle. :)

    VastaaPoista