- 30 kpl Marie-keksejä
- 150 g valkosuklaata
- 800 g maustamatonta tuorejuustoa
- 5 dl kuohukermaa
- 3 dl sokeria
- 8 rkl sitruunan mehua (n. 2 sitruunan mehu)
- 2 sitruunan raastettu kuori
Murskaa Marie-keksit pieneksi rouheeksi. Itse laitoin ne hedelmäpussiin ja hakkasin puisella lihanuijalla. :-D Seokseen saa jäädä isompiakin paloja, riittää että suurin osa kekseistä on pienempää rouhetta. Sulata valkosuklaa kattilassa pienellä lämmöllä, mutta varo ettei se pala pohjaan. Sekoita valkosuklaa keksimurskan joukkoon.
Voitele n. 26cm irtopohjavuoka. Kaada keksi-valkosuklaamurska vuoan pohjalle ja levitä tasaisesti.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Purista kermavaahdon joukkoon sitruunan mehu ja raasta kuori pieneksi raasteeksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Maista ja lisää sokeria ja sitruunaa makusi mukaan.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin n. 6 tunniksi tai pidä mielellään yön yli. Kun täyte on hyytynyt, irrota vuoka ja siirrä kakku tarjoilu-alustalle. Koristele tuoreilla sitruunoilla, sitruunaraasteella ja sitruunamelissalla.
Herkullisia kakkuhetkiä! :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti