tiistai 23. kesäkuuta 2015

Tomaattiset chili-lihapullat

Tämän herkullisen ja helpon lihapulla-ohjeen bongasin Tomin Keittiössä-ohjelmasta. Suurena BW-ravintoloiden ystävänä, oli näitä pullia kokeiltava heti. Muokkasin alkuperäistä ohjetta ja slidereiden sijasta päätin tarjoilla nämä pastan kanssa. Lihapullista tuli todella meheviä ja sametin pehmeitä. Nämä suussasulavat lihapullat vievät kielen mennessään! :-)




Tomaattiset chili-lihapullat
  • 750g sika-nautajauhelihaa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl jalopeno chilejä tai 4-6 rkl chilijauhetta
  • 2 pientä sipulia
  • 2 rkl valkosipulimurskaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 pnt basilikaa
  • 2 kananmunaa
  • 8 rkl korppujauhoja
  • 300 g juustoraastetta 
  • suolaa ja pippuria





Tomaattisoosi

  • 2 dl tomaattipyrettä
  • 2 dl punaviinietikkaa tai punaviiniä
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • mustapippuria

Kiehauta kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muista tarkistaa maku!

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Sekoita toisessa astiassa jauheliha, korppujauhot ja kerma. Painele massa tasaiseksi. Sekoita tomaattimurska sipulien joukkoon. Pilko chilit ja lisää ne, sekä juustoraaste lihapullamassaan. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta lihapullamassa suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaattimurska-sipuliseos, sekoita tasaiseksi ja kiinteäksi massaksi. Muotoile tasaisen kokoisia lihapullia ja asettele ne voideltuun uunivuokaan. 

Kaada tomaattisoosi vuokaan pullien päälle, ripottele päälle vielä kerros tuoretta basilikaa ja juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Nauti pastan kanssa! :-)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti